Обнова пута Дудовица-Брајковац

На иницијативу месних заједница Дудовица, Барзиловица и Брајковац, а уз подршку Владе Републике Србије и ГО Лазаревац, приводи се крају реконструкција веома важне и фреквентне саобраћајнице која повезује Дудовицу и Брајковац.

– Ми смо прошле године урадили 1100 м пута, а ове године завршавамо деоницу од 5,5 км. Пре свега желим да се захвалим председнику Александру Вучићу, јер на његову иницијативу Путеви Србије су инвестирали у радове на овој деоници, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, који је са својим сарадницима обишао радове.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, који је такође обишао радове на путном правцу Дудовица-Брајковац, каже да су средства за санацију ове саобраћајнице опредељена од стране Владе републике Србије преко Министарства грађевине и саобраћаја ЈП Путеви Србије за путну инфраструктуру ГО Лазаревац.

– Мислим да напокон добијамо модерну саобраћајницу, са свим прописаним стандардима по питању безбедности саобраћаја. На овоме се не завршава улагање новца не само у инфраструктуру, када је у питању Лазаревац, а оно што нас очекује то је уређење речних корита на територији општине Лазаревац, решавање проблема клизишта и путног правца Лазаревац-Лукавица, радиће се уређење корита реке Лукавице у дужини од 6 км, а ту су и завршетак ванболничког породилишта и замена комплетне столарије на Дому здравља, рекао је Стевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *