Лајковац нема заражених, 60 особа у самоизолацији

Општина Лајковац саопштила је да закључно са данашњим даном нема потврђених случајева заражених вирусом COVID-19, захваљујући превентивним мерама које је прописала Влада Републике Србије, а које је предузео и штаб за ванредне ситације у сарадњи са надлежним институцијама.

Осим нарушавања мере забране кретања старијих лица, већина суграђана се понаша одговорно и придржава мера превенције, што представља кључну ствар у борби против овог вируса.

Тренутно је под надзором ПС у Лајковцу око 60 суграђана, који су допутовали са подручја захваћеним овим вирусом. Они немају симптоме болести, али како период инкубације траје дужи период, одређена им је самоизолација од 28 дана.

Молба свима је да се и даље максимално придржавају мера превенције, али пре свега мера које се односе на контакте са другим људима и окупљања и задржавања на јавним местима. 

Call centar који је формиран од почетка увођења ванредног стања дежуран је 24 часа, зато се апелује на старије особе да не напуштају своје домове, већ да се за све информације обрате центру позивом на број 014/3431-120. Рад центра организован је у три смене, а волонтери вредно раде и помажу старим лицима на територији општине Лајковац, у снабдевању основним животним намирницама и лековима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *