ЈПКП: Заштитите своје спољне инсталације и чесме од смрзавања

“Услед превелике потрошње воде у вечерњим и ноћним сатима ЈПКП “Лазаревац” обавештава кориснике својих услуга да је потребно да своје спољне инсталације и чесме заштите од замрзавања и пуцања, тако што ће их на неки начин изоловати, а не тако што ће отварати вентиле на њима и беспотребно трошити воду за пиће.

Дворишне чесме је препоручљиво искључити у зимском периоду, а дворишне водоводне инсталације које воде до чесама гаража и нус просторија које се не греју требало би испразнити или заштитити.

Такође, услед веома ниских температура током ноћи, водомери у склоништима која нису обезбеђена (без поклопаца, пуна воде) у опасности су од пуцања.

Заштиту водомера потрошачи могу обезбедити прекривањем истог неким термоизолационим материјалом.

Грађани који поседују објекте у којима не бораве стално, а поготово у зимским месецима (викенд куће и сл.), или у којима нема интензивне потрошње воде, те у случају одласка на дужи пут, требало би да провере своје унутрашње инсталације и водомере, као и да затворе пропусни вентил испред водомера према објекту и испусте воду из кућне инсталације. Овим се може спречити замрзавање воде и могу се избећи трошкови замене замрзнутих водомера или трошкови поправки кварова насталих услед замрзавања инсталација.

С обзиром на то да је одржавање водомерних склоништа надлежност потрошача, потребно је да прегледате своје шахте у којима се налазе водомери и доведете их у прописано стање”, поручују из лазаревачког комуналног предузећа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *