Јавни конкурс са суфинансирање мера енергетске санације за грађане

Поводом расписаног Јавног конкурса за суфинансирање мера енергетске санације, породичних кућа и станова које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошње топле воде на територији Градске општине Лазаревац за 2022. годину, данас је у сали председништва одржана конференција за медије.

Помоћник председника и координатор Комисије за реализацију мера енергетске санације Ђорђе Максимовић позвао је овом приликом све заинтересоване грађане да поднесу пријаве за неку од мера енергетске ефикасности предвиђених јавним конкурсом.

Предмет суфинансирања обухвата следеће МЕРЕ енергетске ефикасности:

– заменa спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ. 

-постављање и набавка материјала за термичку изолацију зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору, осим термичке изолације за таваницу и испод кровног покривача за ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ.

-постављање и набавка материјала за термичку изолацију таванице и испод кровног покривача ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ

– набавка и инсталација котлова на природни гас, грејачa простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим, за ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ.

-набавка и инсталација котлова на биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејачa простора, или замена постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим, ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ.

-замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних теларадијатораи пратећег прибора ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ И СТАНОВЕ

– набавка и уградње топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система (грејач простора или комбиновани грејач) ЗА ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ.

Грађани са територије ГО Лазаревац имаће прилику да конкуришу на расписан јавни конкурс закључно са 1. августом 2022. године. Сви неопходни услови и критеријуми које грађани треба да испуне налазе се у тексту јавног конкурса на интернет страници Градске општине Лазаревац на следећем линку:

https://lazarevac.rs/%D1%98avni-konkurs-za-sufinansiranje-mera-energetske-sanaci%D1%98e,-porodicnih-kuca-i-stanova-na-teritori%D1%98i-go-lazarevac-za-2022.-godinu.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *