Интензивни радови у Железничкој улици у Лазаревцу (ВИДЕО)

У Железничкој улици у Лазaрeвцу изводе се радови на деоници у дужини од 1400м. У претходном периоду већ завршено постављање нове кишне канализације у дужини од 200 метара, а тренутно се изводе радови на припреми 200 метара подлоге будуће улице. Радове је данас обишао председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима.

„У Железничкој улици планираним радовима  биће обухваћени радови на уградњи кишне канализације, замени целокупне водоводне мреже и прикључака, прикључака на канализациону мрежу и оспособљавања постојећих препумпних станица, изградња моста и лед расвете, постављање оптичке мреже, а сама саобраћајница је предвиђена да има ширину од 7 метара са уздужним паркирањем, тротоарима са једне стране коловоза  и трим и бициклистичком стазом са друге стране улице“, казао је Стевић и додао да ће Железничка улица имати и шест аутобуских стајалишта, јер је Планом детаљне регулације предвиђено да будућа Железничка улица изађе на Ибарску магистралу, а да се тренутно ужурбано ради на изради све неопходне пројектно техничке документације како би се створили услови да се то догоди у што краћем року.

Планирано јe да радови буду готови до септембра месеца. Средстава за комплетну изградњу улице у дужини од 1400 метара обезбедила је београдска дирекција.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *