Град Београд расписао јавне позиве за подршку пољопривредницима

Секретаријат за привреду Града Београда расписао је Јавне позиве за доделу подстицајних средстава у области  пољопривреде. На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја опредељена су средства за области пчеларства, сточарства, воћарства и повртарства и јавни позив за набавку пољопривредне механизације. Ове године за пчеларство, кошнице и опрему за пчеларе обезбеђено је 30 милиона динара субвенција, за сточарство 10 милиона динара, за воћарство и повртарство 40 милиона динара, док је за набавку трактора и пољопривредних прикључних машина обезбеђено 100 милиона динара субвенција.

У  име Савета за пољопривреду  и руководства ГО Лазаревац позив пољопривредницима да аплицирају на расписане јавне позиве упутио је члан већа задужен за пољопривреду Ненад Бачанац.  Бачанац је овом приликом истакао да пољопривредници са територије ГО Лазаревац све неопходне информације и подршку приликом конкурисања на ове Јавне позиве Секретаријата за привреду могу добити у Канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац.

У оквиру јавног позива за доделу средстава из области воћарства и повртарства и ове године  пољопривредници могу аплицирати за пластенике, системе за наводњавање, грејање пластеника и  противградне мреже. За ову намену Град Београд је издвојио  40 милиона динара. Сваки пољопривредник може добити субвенцију од 80 одсто вредности набавке.

Ненад Бачанац је напоменуо да је посебна пажња ове године посвећена сточарима, који су посебно погођени кризом проузрокованом пандемијом. Град Београд је за ову област издвојио  10 милиона динара. Уз подршку града Београда  пољопривредници могу узети читаво стадо, 30 грла оваца уз учешће од 20 одсто. Такође јавним позивом је предвиђена и куповина мешаона за сточну храну и приколица за ту намену.

И ове године очекује се велико интересовање за подстицаје у области пчеларства. Опредељено је 30 милиона динара. Максималан износ по пољопривредном газдинству је 200 хиљада динара.

Чак 100 милиона динара Град Београд је определио за субвенционисање набавки  трактора и пољопривредних прикључних машина. Ненад Бачанац је истакао да ће за овај позив бити пуно заинтересованих. Учешће Града Београда за куповину трактора је 60 одсто, а за прикључне машине је 80  одсто. 

Рок за достављање пријава по јавном позиву је 2. април до 15 часова. Све неопходне информације и помоћ приликом аплицирања пољопривредници могу добити у Канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац. Контакт телефон је 011- 8126-991. Ненад Бачанац је упозорио све заинтересоване да је приликом доласка у канцеларију неопходно да поштују све епидемиолошке мере, као и да су маске обавезне а број људи ограничен.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *