ГО Лазаревац потписала споразум са Националном службом за запошљавање

ГО Лазаревац и Национална служба за запошљавање потписали су споразум у оквиру активне политике запошљавања којим су обезбеђена средства у висини од 1.818.881 динара за самозапошљавање незапослених лица која желе да покрену свој бизнис.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да је охрабрујући податак то што је, у односу на прошлу годину, број незапослених смањен за скоро 12 одсто и да се на евиденцији Националне службе за запошљавање у Лазаревцу тренутно налази 2.700 особа.

Стопа незапослености тренутно је најмања у последњих 25 година, рекао је Добросав Марић, директор Националне службе за запошљавање – Филијале за град Београд, док је Весна Живковић Костић, начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво нагласила да очекују да ће до краја маја бити расписан јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање. Субвенције су намењене незапосленим лицима која желе да покрену сопствени бизнис, бесповратне су, уз услов да се обавља делатност са том предузетничком радњом минумум 12 месеци и да се уредно измирују порези и доприноси.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *