Бесплатна рехабилитација за пензионере

Почеле су пријаве за бесплатну рехабилитацију за пензионере у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима за 2019. годину. Они који испуне услов биће распоређени у једној од 24 бања Србије.

Сви заинтересовани пензионери који желе да остваре право на бесплатну рехабилитацију у трајању од десет дана могу се пријавити на оглас који је расписао Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање. Захтеви се могу поднети до 20. маја у Удружењу пензионера ГО Лазаревац, сваког радног дана од 7 до 12 часова, а чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Право на бесплатну рехабилитацију имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Републике Србије и чија је пензија износи до 26.324,00 динара. Услов је и да корисници пензија ово право нису користили у последњих пет година.

Председник Удружења пензионера ГО Лазаревац Милан Ђорђевић позвао је све који испуњавају услове да се пријаве. Сарадница Милена Станисављевић каже да за сада постоји заинтересованост, али и да велики број пензионера не прати медије и да не зна да има право на ову погодност.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *