Након гашења пожара у Лајковцу…

У поткровљу зграде, којој је изгорело 140 квадратних метара крова, затекли смо потпуно изгорелу заједничку просторију, у којој је по свему судећи пожар и настао. У једном од два суседна стана, Добросављевићи су седели у мраку и сумирали утиске од непогоде која их је задесила.

“Отишла сам у вртић по дете и кад сам се вратила, осетила сам тај чудни мирис и помислила да нешто није у реду. Ипак, када смо крочили у стан, видела сам да је све у реду. Онда сам отишла до заједничке просторије и видела да је пламен већ кренуо. Одмах сам куцала комшији на врата и заједно смо покушали да угасимо пламен водом, али смо одмах схватили да је то немогуће и позвали смо ватрогасце. Спуштајући се низ степенице, куцала сам свим комшијама на врата да би сви изашли напоље и након тога нисам се пела назад у стан док пожар није угашен и док нисмо добили дозволу да можемо да се вратимо у своје станове. Гледајући одоздо како пожар букти, мислила сам да од стана неће остати ништа, међутим изгорела нам је само тераса, као и нашим првим комшијама Синиши и Зорици”, рекла је, овом приликом, Теодора Добросављевић.

Прве комшије Добросављевића су потврдиле да је и код њих у пожару страдала само тераса, али нису били расположени да кажу нешто више од тога.

А док су станарима поткровља ове зграде све мисли биле усмерене на последице ватрене стихије, један спрат ниже, у стану Страхиње и Биљане Марковић, затекли смо ситуацију у којој се судови налазе свуда по поду, док са плафона и низ зидове цури вода.

“Ми смо одмах испод заједничке просторије и од кад је пожар угашен, са плафона и низ зидове нам цури вода. Нонстоп празнимо судове, а у заједничкој просторији нам је пуно тога изгорело. Горе смо имали намештај за спаваћу собу, дечје кревете, машину за сушење веша, фрижидер, електрични шпорет, дечји мотор, а ту је, наравно, било и пуно  ствари од наших комшија”, истакла је Биљана.

Као што смо раније објавили, у гашењу пожара су учествовали ватрогасци из Лајковца, Лазаревца и Ваљева са укупно пет ватрогасних возила. Узрок пожара би требао да буде познат након увиђаја, који ће бити извршен у току дана, а многи станари ове зграде изражавају сумњу да је пожар настао због паљења електричне инсталације у поткровљу, које је било под ламперијом.

Било како било, најбитније је да у овом пожару није било људских жртава, ни повређених, а похвално је то што је велики број људи, који се нашао у близини док је пожар трајао, показао солидарност и дао свој допринос помажући станарима зграде у улици Краља Петра Првог бр. 1.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *