Дечак упалио контејнер и смеће, избегнута већа несрећа

Припадници лазаревачке ватрогасно-спасилачке јединице интервенисали су данас у центру Лазаревца, где је малолетник запалио најпре смеће које је било нагомилано поред контејенера, а  затим и контејнер.

У касним поподневним сатима, у улици Даре Ранђић изнад парка „Каменград“, петнаестогодишњи дечак, из непозантих разлога, запалио је гомилу грања и смећа које се налазило поред контејнера и контејнер. Након што је букнуо пламен, на позив грађанина из куће преко пута, који је и сам ватрогасац, припадници ватрогасно-спасилачке јединице дошли су на лице места и угасили  пожар.

Како смо сазнали, на овом месту налазила су се два контејнера, која је према речима мештана, користио цео овај крај. Убрзо након постављања, један контејнер је запаљен, али на његово место није постављен други. Из тог разлога, мештани овог краја смеће су остављали и поред овог једног контејнера, јер није било довољно места. Данас је и он изгорео, и на том месту остало је само згариште.

На сву срећу и захваљујући ватрогасцима избегнута је већа несрећа, будући да су контејнери запаљени на самом рубу парка „Каменград“.

Према речима очевидца, дечак је пришао упалио смеће и контејнер, а када му је пришао дотични ватрогасац који живи у кући преко пута, он је побегао. Иначе, како су нам рекли, ово није први пут да је овај дечак ухваћен како пали контејнере.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *