Захвалница лазаревачком Дому здравља за подршку пројекту “Хало беба”

Поводом 20 година постојањa саветовалишта “Хало Беба”, дому здравља “Др Ђорђе Ковачевић” из Лазаревца уручена је захвалница, као сараднику и пријатељу свих 20 година. Лазаревачки дом здравља од самог почетка, а пружао је пуну подршку и учествовао у раду овог пројекта.

Обележавање двадесетогодишњице рада телефонског Саветовалишта „Хало беба” Градског завода за јавно здравље Београд, уприличено је у Старом двору, бројке кажу да је до сада обављено око два милиона разговора са родитељима, а неретко саветовалиште добије и 500 позива дневно.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао обележавању јубилеја.

“Бројке доста тога могу да нам покажу, али кључна димензија рада Саветовалишта „Хало беба” јесте одговорност у давању савета. Као дечји хирург који је желео да организује слично педијатријско саветовалиште из области дечије хирургије, знам колико је то компликован и тежак посао. У свакој изговореној речи постоји велика доза одговорности и због тога знам да је посао који обављате изузетно важан. Град Београд од 2007. године директно помаже Саветовалишту „Хало беба”. Наставићемо да пружамо континуирану подршку, а посебно ме радује да је саветовалиште осавременило концепт свог рада увођењем апликације за мобилне телефоне, што представља допринос и „смарт сити” концепту којем тежимо”,рекао је Радојичић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *