Задружна изложба одржана у Центру за културу Лазаревац

У циљу промоције и оживљавања задругарства и српског села на територији приградских општина Града Београда данас је у Центру за културу Лазаревац одржана Задружна изложба.

Изложбу на којој је своје производе изложило десетак пољопривредних произвођача са територије ГО Лазаревац обишли су председник општине Бојан Стевић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дарко Божић и представници Министарства за бригу о селу и Града Београда.

Развој пољопривреде на територији општине један од приоритета, истакао је Стевић и додао да је због тога општина и отворила Канцеларију за пољопривреду чији је и основни задатак помоћ пољопривредним произвођачима у остваривању субвенција, али и пласмана њихових производа.  Стевић је овом приликом позвао мале пољопривредне произвођаче да се удружују у задруге, јер ће на тај начин лакше доћи до сигурнијег пласмана својих производа, субвенција, али и повољнијих кредита за улагање у производњу.

Божић је истакао да је циљ ове манифестације оживљавање задругарства и села у приградским општинама Београда и стварање јаког и ефикасног „зеленог прстена“ око нашег главног града.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *