За лазаревачке пољопривреднике 13 трактора и 24 прикључне машине

На  платоу испред ГО Лазаревац обављена је предаја кључева трактора пољопривредницима са територије лазаревачке општине чија је набавка субвенционисана средствима по јавном позиву Секретаријата за привреду града Београда.

Лазаревачки пољопривредници остварили су право на субвенционисану набавку 13 трактора и 24 прикључне машине, а кључеве су им овом приликом уручили секретар Секретаријата за привреду града Београда Милинко Величковић, председник ГО Лазаревац Бојан Стевић, заменик председника Томислав Рикановић и председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић.Град  Београд простире се на површини од 350.000 хектара, од чега је 277.000 хектара пољопривредно земљиште, тако да се пољопривреда налази на високом месту на укупној лествици развоја привреде града Београда . „Године 2013. за пољопривредне произвођаче из градске касе било је опредељено само 20 милиона динара. Ове године и уз мере штедње и проблеме изазване пандемијом коронавируса ипак смо задржали субвенције за пољопривреду које су биле приближно 200 милиона динара. За следећу годину такође планирамо исти износ субвенција, како би пробали да одржимо пољопривредну производњу на барем истом нивоу као и ове године“, истакао је Величковић.

Додела трактора и прикључних машина показатељ је одговорне политике ГО Лазаревац, града Београда и Владе Републике Србије према својим грађанима, рекао је Стевић и поручио да од пољопривреде може добро да се живи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *