Више од двадесет клубова на Сајму спорта

Општина Лазаревац, Савет за младе и Спортско-рекреативни центар „Колубара“ по први пут организовали су Сајам спорта на језеру Очага на коме се најмлађим суграђанима и њиховим родитељима представило више од двадесет спортских клубова.

Посетиоци су могли да се опробају у фудбалу, кошарци, одбојци, боксу, каратеу, фитнесу и осталим спортовима, а догађај је осмишљен како би привукао што више младих и подстакао их да негују здрав начин живота.

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић истакао је да се нада да ће ова манифестација постати традиционална и у наредним годинама још посећенија, као и да ће деца која су дошла да промовишу своје вештине постати професионални спортисти који ће у најбољем светлу презентовати не само Лазаревац, већ и своју земљу.

Тренер Карате клуба „Колубара“ Марко Марковић истиче да би волео да је у току године више оваквих манифестација, јер је неопходно анимирати и заинтересовати децу. „Било би лепо овакве манифестације организовати по свим школама. Није битно који је спорт у питању, већ да се дође деци на ноге, јер су се ипак времена променила и морамо наћи начин како да их привучемо. Ми смо приказали основе такмичарске дисциплине каратеа, слободни спаринг и кату“, рекао је Марковић.

На језеру Очага представљен је рад и успех Кошаркашког клуба „Колубара“, Боксерског клуба „Грејтес“, Школице спорта „Соко“, Школе фудбала ФК „Слобода“, Фитнес клуба „Форма фит“ и других.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *