Велики Црљени и Лајковац обележили Дечију недељу

Дечија недеља обележена је разноврсним културно-уметничким програмом који су организовале бројне школе и предшколске установе са територије Лазаревца и Лајковца.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда ОШ „Свети Сава“ из Великих Црљена за своје млађе другаре који су од 1. септембра по први пут сели у школске клупе, организовали су приредбу на којој су певали, рецитовали и показали шта су да сада у школи научили. Ученик првог разреда Максимилијан Илић каже да први дани школе протичу добро, а да су му математика и српски језик омиљени предмети. „Математика ми лако иде, слова морам мало боље да пишем, али знам њихов редослед. Код куће такође морам да учим“, објашњава Максимилијан.

ПУ „Лептирић“ у Лајковцу у оквиру Дечије недеље организовала је спортски дан на коме су се дружила деца из свих васпитних група. Васпитачица Јасмина Петровић истиче да се током целе године води рачуна о физичкој активности деце, а поред јутарње гимнастике, деца плешу, учествују на кросу и малој олимпијади.

Малишани су на полигону са својим васпитачима и професором физичког васпитања Небојшом Миловановићем заједно обележили Дечију недељу, где су промовисали спорт и здраве животне навике.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *