Ванредна ситуација у Лајковцу

О одлукама које су донете на овој седници, као и о ситуацији на угроженим местима, разговарали смо са председником овог штаба и председником општине Лајковац, Андријом Живковићем.

“На седници штаба смо донели одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије наше општине, који се пре свега односи на месне заједнице Пепељевац, Стрмово, Ћелије, део Јабучја и део Придворице. За викенд смо обишли угрожена подручја и евидентирали стање, а данас (понедељак) нас је посетио начелник колубарског округа за ванредне ситуације Милан Михаиловић, који је са мојим замеником Ненадом Џајевићем и члановима Општинског већа обишао терен и утврђено је чињенично стање. Највеће штете су претрпели пољопривредни усеви, велики број стамбених објеката, као и путеви. Појавило се пар клизишта, тако да већ од данас механизација комуналног предузећа врши санирање по приоритетима. С’ обзиром да немамо новац опредељен за овај вид штете, чекамо одговоре од владе и Канцеларије за јавна улагања и ако одговори буду позитивни, и уколико добијемо одређена средства, помоћи ћемо свим грађанима који су претрпели штету, било на објектима, било на пољопривредним усевима”, навео је Живковић.

Председник општине Лајковац је додао да је недавно завршена набавка за 30 противградних ракета и да су свих шест противградних станица у функцији, али и напоменуо да ове станице бране суседне општине, тако да одбрана од елементарних непогода не зависи од рада лајковачких противградних станица већ од рада противградних станица суседних општина.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *