Ужасно растиње у центру Лазаревца

Густа трава и коров високи су већ око два метра и заузимају један део иначе уређене зелене површине. Како је раније речено грађанима који живе у непосредној близини, овај део се не убраја у уређену зелену површину, па иако се налази усред исте. Дакле, коси се и уређује около, али тај део остаје.

Грађани страхују да би се у овако густој и високој трави могло свашта скривати, а нарочито се страх повећао од како у Лазаревцу круже приче да је ове године повећан број легла змија. Претходних година, станари из оближњих кућа сами су се организовали и плаћали службе које су уређивале овај простор иако није у њиховом власништву.

Директор ЈПКП Лазаревац Милисиав Крстовић, на питање зашто се овај део не коси, а коси се све око њега, за Праве новине је рекао да општина одређује шта ће се косити.

Иначе, на овом делу, ове године направљен је неуређен импровизовани паркинг који Лазаревчани максимално користе, пре свега због његове близине главној улици, а и бесплатан је.

Како је у питању најужи центар Лазаревца, који је веома фреквентан, како због близине главне улице, Центра за културу, тако и школе енглеског коју похађа велики број деце, очекивања су да ће надлежне службе реаговати и уклонити растиње које осим естетског проблема, представља и реалну опасност у овим врелим данима.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *