Успех на Окружном такмичењу из српског језика

Ученици основних школа „Миле Дубљевић“ из Лајковца и „Димитрије Туцовић“ из Јабучја остварили су одличне резултате на окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном у суботу 6. априла у Ваљеву.

Седмаци су били најуспешнији, а највећи успех и пласман на републичко такмичење у Тршићу остварила је Ана Миливојевић, ученица седмог разреда ОШ „Миле Дубљевић“, чији је ментор Душица Милосављевић. Са 19 од могућих 20 поена освојила је прво место. Са 17 поена друго место, са још такмичара, поделили су Емилија Шарић (наставник Бојана Симић Туфегџић) и Кристина Миљанић (наставник Душица Милосављевић). Запажен резултат имала је и Тина Тејић из ОШ „Димитрије Туцовић“ са 16 поена (наставник Бојана Симић Туфегџић).

И петаци су били изузетно запажени на окружном такмичењу, с тим што се за пети и шести разред не организује републичко такмичење. У овом узрасту највише освојених поена било је 17 од 20. Прве награде није било, па су друго место са 16 поена освојиле Јана Јовановић (наставник Душица Милосављевић) из ОШ „Миле Дубљевић“ и  Јована Милосављевић (наставник Марија Манић) из ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје. Треће место са 15 поена заузела је Анђелија Јанковић из централне лајковачке школе, чији је предметни наставник Душица Милосављевић, један од најуспешнијих ментора на овом такмичењу.

У конкуренцији осмог разреда Дејана Бојовић из ОШ „Миле Дубљевић“ је са 16 поена заузела треће место. Њен наставник је Зорана Марковић.

Ово су резултати које је објавила комисија за преглед тестова окружног такмичења, док ће коначне ранг листе и списак ученика који су се пласирали на републичко такмичење саопштити Друштво за српски језик и књижевност Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *