Уручене награде најбољима на првом регионалном оцењивању ракија

Награде за најбољи квалитет на првом регионалном оцењивању ракија, одржаном 20. новембра у организацији лазаревачке општине и Удружења зеочких винара и виноградара, уручене су данас у ГО Лазаревац.

Награда за најбољу ракију од шљиве додељена је Дејану Ломићу из Аранђеловца, док је произвођач најбоље оцењене воћне ракије Божа Ђокић из Лазаревца. У категорији ликера није било злата, већ су додељене две сребрне медаље.

Најбоље оцењеним произвођачима признања је уручио председник ГО Лазаревац Бојан Стевић који је истакао да награде нису важне, колико ново искуство и знање које ће моћи убудуће да примене и тако буду још бољи. Стевић је додао да ће у наредној години, и поред смањеног буџета због коронавируса, бити издвојена значајна средства за пољопривреду.

Удружење ракија и ракијаша Србије придружило се манифестацији и власнику ракије од шљиве који је добио највише оцене Дејану Ломићу доделило пехар, док ће сви првонаграђени на такмичењу у Панчеву, које се одржава следеће године, моћи да учествују без плаћања котизације.

На првом регионалном оцењивању ракија у општини Лазаревац учествовали су произвођачи из 24 града и општине у Србији.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *