Упис у средње школе у Лазаревцу (ВИДЕО)

Након објављених коначних резултата завршног испита, матуранти основних школа предали су листе жеља 5. и 6. јула електронским путем, односно 6. и 7. јула у папирном облику у матичним основним школама.

Податке унесене у базу као и тачност листе жеља, ученици ће моћи да провере у суботу 9. јула. Истог дана од 8 до 15 часова биће пријем приговора и уношење исправки, а у понедељак 11. јула биће објављене коначне листе жеља.

Директори средњих лазаревачких школа истичу да места има за све заинтересоване ђаке и да ће школе стајати на располагању за сва додатна питања и нејасноће.

Као и претходних година, ђаци ће на основу образовних профила које су навели у листи жеља, али и броја поена из основне школе и са завршног испита, компјутерски бити распоређени у средње школе.

Према подацима из Министарства просвете, око 65.700 ученика у Србији завршило је осми разред, а места за нове средњошколце има 76.000, што је одлична вест за ђаке јер се бројке односе и на трогодишње и на четворогодишње образовне профиле.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *