Упис првака од 1. априла

Ученици средњих школа од ове недеље прешли су на онлајн наставу, док ученици основних школа настављају са планом и програмом који је установљен од почетка школске године. На дневном нивоу прати се број заражених вирусом Ковид-19 и тренутно су позитивни један наставник и један ученик, каже председница Актива директора основних и средњих школа у Лазаревцу Верица Анђелић.

Она истиче да се 26. и 27. марта одржава пробни завршни испит за ученике осмог разреда: „Остаје исто као и прошле године. Деца полажу српски језик, математику и комбиновани тест који обухвата тестове из историје, географије, биологије, физике и хемије“.

Што се тиче уписа ученика у први разред, он ће се обављати од 1. априла, а родитељи већ сада треба да контактирају своје педијатре како би деца обавила лекарски преглед. „Прошле године смо кренули са е-уписом и све школе су у обавези да документацију која је потребна за упис првака повуку из система. Дакле, деци је потребно лекарско уверење, извод из матичне књиге рођених, уверење о држављанству и потврда да су полагали припремни предшколски програм. Уколико родитељи децу лече код приватних лекара, онда родитељи то уверење морају донети приликом уписа“, каже Анђелић.

Према најновијим информацијама, захваљујући Секретаријату града Београда, сви ученици од првог до четвртог разреда са подручја града Београда добиће бесплатне уџбенике и таблет рачунаре.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *