У сусрет јубиларном фестивалу хумора за децу

Јубиларни 30. Међународни фестивал хумора за децу под слоганом „Осмехом китимо дане!“ одржаће се од 17. до 20. септембра у Лазаревцу.

Првог дана фестивала, 17. септембра у 10 и 12 часова у Центру за културу, биће изведена премијера представе за децу „Дамојед“, по тексту Наташе Илић и режији Александра Трмчића. Истог дана у галеријама „Симонида“ и „Савременици“ биће отворене две изложбе, „Дамојед у костимографској скици“ и „Костим и лутка у позоришним представама Пулс театра“, ауторке Соње Которчевић.

Ревијом дечјих драмских група започиње други дан фестивала, када ће се од 9 до 15 часова приказати неколико представа и прогласити најбоље: „Ана у земљи кишобрана“, „Звездано дете“, „Трампа или дан када сам трампио тату за две златне рибице“, „Бела корида“ и „Змај голубијег срца“. Између осталих догађаја, деца ће моћи да виде и радионицу Душана Рајшића, изложбу најбољих радова са конкурса и да чују о књизи „Стижу блесе, чувајте се“, аутора Дејана Алексића.

У среду писци посећују најмлађе у школама и у Центру за децу са посебним потребама, одржава се песничка радионица Душана Поп Ђурђева и наступа кловн Арса. Биће представљене књиге „Прича о Јангу“, аутора Уроша Петровића, „Колубарске јагљенице“, аутора Живорада Циглића Цигле и др.

Последњи дан фестивала, 20. септембар, резервисан је за доделе награда, избор најбољих маски и костима, а у 17:10 часова креће весела поворка Карађорђевом до позорнице испред Скупштине општине Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *