У сусрет десетом Фестивалу српских вина

Jубиларни, десети Фестивал српких вина у Лазаревцу биће оджан 10. новембра у новој хали СРЦ Колубара. Ово је једна од најлепших и најпосећенијих винских манифестација у земљи која из године у годину окупља све врћи број излагача и посетилаца.

Познат и признат, не само по овом фестивалу већ и по одличним винима, Лазаревац заузима значајно место на  винској мапи, а  лазаревачки винари све чешће се могу похвалити изузетним признањима на престижним такмичењима.

У сусрет Фестивалу српских вина, председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и члан Већа Градске општине Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац, као и селектор овогодишњег Фестивала вина, обишли су винарију „Carpe Diem“ из Лазаревца која је на Међународном сајму вина у Бергаму у Италији својом винском етикетом „Каберне совињон 2015“ освојила златну медаљу.

“Сајам српских вина који се ево већ пуних девет година одржава у Лазаревцу, постао је један престижан сајам вина који окупља велики број винарија из целе земље. Прошле године, у новом простору, достигли смо рекорд, у односу на претходне године, сто се тиче броја излагача, као и посетилаца, а сигурни смо да ће овогодишњи надмашити и прошлогодишњи”, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и додао да подршка општине виноградарима и произвођачима вина са територије општине и ове године неће изостати.

Фестивал ће ове године окупити око 65 излагача, а за посетиоце ће бити отворен од 12 до 20 часова. Изложбена вина моћи ће да се дегустирају и купе.

За гастрономску понуду биће задужени произвођачи сирева и месних прерађевина, а овогодишња новина биће и продаја винских чаша реномираног произвођача, аустријске компаније Ридл.

Овогодишњи јубиларни 10. Фестивал српских вина у великој сали СРЦ „Колубара“ окупиће преко 65 излагача, а очекује се рекордних 3000 посетилаца. Улаз на Фестивал је и ове године за посетиоце бесплатан, а све информације о 10. Фестивалу српских вина  могу се пронаћи и на сајту фестивала www.festivalvinalazarevac.com који је од недавно активан.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *