У овој години повољнија епидемиолошка ситуација у Лазаревцу (ВИДЕО)

Епидемиолошка слика на територији ГО Лазаревац од почетка 2021. године има тенденцију побољшања, рекао је др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Од почетка епидемије у ковид амбуланти у Лазаревцу тестирано је 5.896 лица, од чега је 3.613 особа било позитивно. Највећи број заражених регистрован је у другој половини новембра и првој половини децембра.

Охрабрујуће је то што је број заражених тренутно у паду, а томе су допринеле и мере које је донела Влада Републике Србије, рекао је др Милојевић. Он је истакао да је формиран координациони тим за вакцинацију по налогу Министарства здравља и Института за јавно здравље Србије ‘Др Милан Јовановић Батут’ и да ће, чим стигну прве количине, вакцине апликовати најугроженијима. Њихова успешност је између 94 и 96 посто и потребно је примити две дозе у размаку од 21 дана. Када вакцине стигну у лазаревачки Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ грађани ће бити обавештени на који број телефона могу да се пријаве како би заказали свој термин за вакцинисање.

Више о вакцинама погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *