У Лајковцу прву вакцину примио председник општине Андрија Живковић

У Дому здравља Лајковац јутрос у осам часова почела је масовна имунизација становништва против коронавируса. Према испољеном интересовању Лајковчана преко портала еУправа, за почетак je стигло 120 доза вакцина кинеског произвођача „Синофарм“. На списку за имунизацију данас је било 72 махом старијих грађана лајковачке општине, који су у врху листе приоритета.

Први човек некадашње железничке вароши на Колубари први се и вакцинисао – председник општине Лајковац Андрија Живковић желео је овим чином да пружи пример својим суграђанима. За имунизацију се пријавио чим је то омогућено преко портала еУправа и није правио питање око избора вакцине.

“Ово је велика ствар за целу Србију, јер је сигурно једини начин да сви изађемо из ситуације у којој смо скоро годину дана. Апелујем да се што више људи пријави за масовну вакцинацију и да коначно победимо Ковид 19, за који смо свесни да утиче на све сфере живота: друштвену, економску и друге. Лично ово сматрам и одавањем поштовања свим здравственим радницима јер је сигурно да ћемо на овај начин и њима помоћи у будућности да имају мање посла, односно да се смањи број пацијената оболелих од Ковида 19.”

У Дому здравља у Лајковцу су задовољни првим даном имунизације становништва, посебно одзивом и надају се да ће се тај тренд наставити, уз апел да се грађани у што већем броју вакцинишу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *