У Лајковцу почела зимска школа пољопривреде

И ове године, “Зимска школа пољопривреде” ће трајати тачно месец дана, а заједнички је организују Центар за пољопривреду и општина Лајковац.

“Сваког петка, са почетком од 10 часова, од данас па до 03. марта, лајковачки пољопривредници ће имати прилику да присуствују предавањима, на којима ће им бити представљени хибриди највећих семенских кућа, које послују у Србији, а биће организована и стручна предавања из свих области пољопривреде. Као и претходних година, сви који буду присуствовали предавањима, имаће прилику да чују корисне информације и савете, на шта би требало да обрате пажњу приликом избора хибрида и препарата за заштиту биља пред предстојећу пролећну сетву”, истакао је Душан Радовић, стручни сарадник за послове пољопривреде, шумарства и водопривреде у општини Лајковац.

Поред предавања стручњака из новосадског Института за ратарство и повртарство, лајковачки пољопривредници су, на отварању овогодишње “Зимске школе пољопривреде”, имали прилику да, од предавача из Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ваљево, чују два предавања из области сточарства и ратарства.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *