Свечаност поводом градске славе општине Лаjковац

Света архиjереjска литургиjа служена jе у Храму Светог Димитриjа, после чега jе у порти уследило и освећење новог парохиjског дома. Резање славског колача обављено jе у великоj сали Општине. У Градскоj кући су потом награђени наjбољи ученици и студенти ове општине сабраним делима, мобилним телефонима, као и увећаним стипендиjама.

“Данас прихватамо домаћинску обавезу да се на пригодан начин одужимо нашоj младости, наjбољим ученицима и наjбољим студентима, а онда и да грађанима и себи дамо рачуна о ономе што смо између две славе урадили. Ниjе нам било лако у прошлим данима. jмаjући у виду природне непогоде и све што jе ову земљу сналазило, ми смо одолели с божjом помоћи и вољом, као што ћемо и убудуће одолевати у име будућности и наше крсне славе Свете великомученице Марине, заштитнице Лаjковца и свих Лаjковчана.”, рекао jе овом приликом председник општине Лаjковац Живорад Боjичић.

Владика ваљевски господин Милутин уручио jе орден Светог владике Николаjа Велимировића председнику општине Боjичићу.

“Примам из ваших руку орден Светог Николаjа Велимировића, свестан да jе ово високо признање обавеза да и на даље упрежем све своjе снаге и знање на добробит ближњих.”, обратио се Боjичић владики.

Свечаности jе присуствовао и Милета Радоjевић директор Управе Владе Србиjе за сарадњу са црквама и верским заjедницама, коjи се захвалио представницима општине Лаjковац на гостопримству и истакао како jе веома задовољан односом цркве и државе, не само овде већ и у целоj Србиjи.

 

“Напокон, наша држава после седмодецениjског отуђења од своjе вере, вратила се на прави пут чинећи добра дела за своjу цркву и утврђуjући jе у своме народу.”, рекао jе Радоjевић.

Галериjа слика са славе општине Лаjковац:

http://www.pravenovine.com/galerija/slava-opstine-lajkovac-ognjena-marija-2015.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *