Срне организују концерт за Софијин први корак

Концерт у организацији Центра за уметничку игру „Срна“ биће организован у среду, 1. јула у 18 часова на платоу испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, a балерине различитог узраста, од балетског забавишта до јуниорки, представиће се са модерним плесом, класичним балетом и моторичким вежбама за децу од три до пет година.

Директорка Центра за уметничку игру „Срна“ Сандра Володер истакла је да због ситуације са коронавирусом није могао бити одржан завршни концерт, тако да ће мини наступ бити организован на отвореном, захваљујући директорки лазаревачке библиотеке Јасмини Иванковић.

Овај концерт носи назив „Срне – За Софијин први корак“, а у кутијама које ће бити постављене поред подијума за игру моћи ће да се оставе донације за једногодишњу девојчицу Софију Маркуљевић из Београда. Спинална мишићна атрофија тип 1 изузетно је прогресивна и смртоносна болест од које болује мала Софија, а једина нада је лечење у иностранству за које је потребно издвојити велику своту новца.

„Жеља ми је да ово буде поклон малој Софији Маркуљевић која чека на свој лек да би могла да прослави и други рођендан. Времена је све мање и њима је сваки динар битан, те се надам да ће наша публика донирати колико буде могла“, рекла је Володер.

Балерине из Центра за уметничку игру „Срна“ позивају све да посете њиховов наступ, уживају у плесу и буду хумани.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *