Средњошколци учили како да поступе у случају саобраћајне незгоде

Ученицима Техничке школе „Колубара“ и Гимназије у Лазаревцу данас је у посторијама лазаревачке општине одржано предавање „Како поступити у случају саобраћајне незгоде“, које се организује у оквиру кампање „Ум на друм“. Акцију је реализовала Агенција за безбедност саобраћаја и Црвени крст Србије у сарадњи са општином Лазаревац.

Добар део људи није сигуран или не зна да укаже прву помоћ, а велики број погрешно поступа на лицу места саобраћајне незгоде, истакао је Радивоје Трифуновић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Овој акцији придружили су се и волонтери из Црвеног крста Србије који често раде са младима и уче их како да помогну онима који су угрожени. Ученицима је приказано шта треба да чине у случају саобраћајне несреће, како да поступају са особом без свести и дисања, како да зауставе јако крварење и поставе компресивни завој.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да је од 2012. године, од када је основан Савет за безбедност саобраћаја, урађено доста како би се смањио број саобраћајних незгода са смртним исходом.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *