СМОТРА ПАСА СВjХ РАСА У ЛАЗАРЕВЦУ

На помоћном терену Спортског центра, у организациjи Кинолошког друштва Лазаревац, одржана jе IX изложба паса свих раса. Било jе 284 примерка из 73 расе, сврстаних у 8 категориjа, у свим разредима – од беби узраста до изложбених група.

–Циљ изложбе jе да се даље популарише кинологиjа на овим просторима, покажу наjбољи примерци из земље и евентуално из иностранства, повећа броj љубитеља паса и броj одгаjивачница у општини. Последњих година резултати су очигледни. Доста jе локалних излагача, гостиjу из Србиjе, а има и поjединаца и из Немачке, Мађарске и Француске… рекла jе, поред осталог, председница Кинолошког друштва Лазаревац Слађана Живановић . Одржана jе и мини специjалка ротваjлера, коjи су међу расама и имали наjвећи броj приjављених примерака. Председница Друштва шаље поруку будућим љубитељима паса, да се пре набавке љубимца консултуjу са људима у Клубу, како би били упознати са карактеристикама раса и одабрали примерке коjи одговараjу њиховим жељама и условима држања.

У име покровитеља изложбе Градске општине Лазаревац присуствовао jе заменик председника Боjан Стевић. Он jе разговарао са др Ал Дагистаниjем, о стимулисању лазаревачких кинолога да и даље унапређуjу рад и манифестациjе.

–jзложба jе организована у граду, да би што већем броjу, а нарочито младима, било погодниjе да jе посете. Уз помоћ привреде, поготово Рударског басена Колубаре може да се постигне и изложба међународног карактера, обезбеди већи изложбени простор на помоћним спортским теренимa, да се организуjу и ноћне изложбе… што би даље афирмисало активности Кинолошког друштва и повећало броj љубитеља паса у општини…“ рекао jе Стевић.

Данас су биле jош две изложбе у Србиjи, али се генерални секретар Кинолошког савеза Србиjе др Ал Дагистани одлучио да присуствуjе овоj у Лазаревцу. –Близу три стотине излагача и гости из Србиjе и иностранства своjеврсна су потврда да jе изложба у Лазаревцу већ довољно афирмисана. Лепо организовано овдашње Кинолошко друштво и успешне манифестациjе из године у годину скренуле су пажњу. Лазаревачки кинолози заслужуjу да добиjу и међународну изложбу. Надамо се и ускоро, рекао jе Дагистани.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *