Реконструкција три саобраћајнице у Лазаревцу

Радови у улици Светог Саве и Краља Петра I трајаће 30 дана, док је због обима посла у Орашачкој улици рок за завршетак 45 дана.

Члан Већа општине Лазаревац Александар Булатовић рекао је да се врши санација хабајућег дела асфалта у улици Светог Саве, а да је најбитиније то што се ради санација тротоара који је био девастиран и компликован за коришћење, поготово мајкама са малом децом која користе колица.

Поред улице и тротоара у Орашачкој, реконструише се и паркинг простор, који ће бити урађен и у улици Краља Петра. „Улица Краља Петра, са десне стране, од аутобуске станице ка дому здравља, имала је око петнаестак паркинг места. По новом пројекту улица ће добити око 40 паркинг места, али ће се и сама саобраћајница проширити за неких метар и по“, објашњава Булатовић.

Општина Лазаревац у сарадњи са градом Београдом у наредном периоду, након завршетка радова у наведене три улице, почеће реконструкцију неколико раскрсница у самом граду, као и наставак израде тротоара у појединим улицама. Уговорени су тротоари у улици Николаја Велимировића, Стефана Немање и у улици Колубарски трг.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *