Редовне активности и повећање цена ЈПКП Лазаревац (ВИДЕО Пруга ТВ)

Директор ЈПКП “Лазаревац” Александар Ракић обишао је данас радове у Улици Николе Вујачића. Екипа из сектора “Зеленило” изводила је радове на сечи и корекцији стабала. Овом приликом директор се обратио медијима и говорио о редовним активностима, као и о новим ценама комуналних услуга.

“Тренутно се радови орезивања стабала врше у Улици Николе Вујачића, а по плану је да се редовно одржавање врши и у другим улицама које су предвиђене планом и програмом пословања, рекао је директор Александар Ракић.

Током прошле године ЈПКП “Лазаревац” посадило је око 500 нових дрворедних стабала. У плану је да ове јесени додатно озеленимо наш град, тако да ће нове саднице бити посађене у Градском парку, Северној магистрали и другим улицама где за то има потребе.

У улицама и локацијама где нема довољно парковског мобилијара и ђубријера биће постављене у кратком року.

ЈПКП “Лазаревац” бави се и производњом цвећа, а цветне леје биће засађене и на локацијама где за то има услова. У плану је набавка великог пластеника за производњу садница цвећа, како би олакшали посао радницима али и повећали производњу. Идеја нам је да направимо и једно мини продајно место расадног цвећа, како би омогућили нашим суграђанима да купе саднице али и да се информишу о самом начину узгајања и неговања биљака”.

Директор додаје да постоје и неосноване жалбе грађана за које ЈПКП “Лазаревац” није надлежно. У питању је јавна расвета, уређење корита реке Лукавице, банкина око атарских путева. Руководство и запослени се труде да град одрже чистим, а да водоснабдевање буде уредно.

Ракић је такође упознао суграђане са новим ценама комуналних услуга.

“Ми смо имали корекцију цена, али то је нешто што је неминовно због свих кретања на тржишту. Ми смо фирма која у великој мери зависи од цена струје, горива, набавке опреме, резервних делова…

Од 10 до 20 посто смо извршили корекције цена, како за физичка тако и за правна лица, али је то нешто минимално”. Да ли ће и даље бити раста цена зависи од кретања на тржишту. 

Од прошле године ово предузеће редовно измирује порезе и доприносе, редовно се измирују рачуни за електричну енергију, рекао је директор Александар Ракић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *