Расписан конкурс за упис деце у ПУ „Ракила Котаров Вука“

Расписан је конкурс за упис деце у Предшколску установу „Ракила Котаров Вука“, а сви заинтересовани родитељи пријаву ће моћи да поднесу од 8. до 25. априла.

Захтеви за упис моћи ће да се преузму у објекту „Детињство“ који се налази у улици Даре Ранђић бр. 1 у Лазаревцу, а затим попуњени да се предају на исто место сваког радног дана од 7 до 17.30 часова. Захтеви се могу поднети и електронским путем на порталу електронске управе Републике Србије ( www.euprava.gov.rs ). Више информација о документацији која је потребна за упис родитељи могу сазнати на сајту www.pulazarevac.rs .

Прелиминарне листе уписане деце биће објављене 20. маја. Родитељи чија деца не буду уписана или они који не буду задовољни објектом у које им је дете распоређено могу да предају жалбу од 20. до 29. маја.

Родитељи који желе да преместе децу у неки други објекат треба да поднесу молбу до 10. априла у објекту „Детињство“.

Родитељи деце за коју не буде места у ПУ „Ракила Котаров Вука“ мораће да чекају одговор Секретаријата за образовање и дечју заштиту. Секретаријат одлучује колико ће и да ли ће уопште дати одбијенице уз помоћ којих ће дете моћи да се упише по истим условима у неки од приватних вртића. Упркос квалитетној понуди, рекламама и погодностима које нуде приватни вртићи у Лазаревцу, на питање да ли би дете радије уписали у државни или приватни вртић, 60% анкетираних грађана пре би изабрало државни.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *