Пси луталице нападају децу

Проблем паса луталица у Лазаревцу је дугогодишњи. Мишљењу грађана да је овај проблем велики и нерешив доприноси и чињеница да су општинске власти до сада говориле да су немоћне по овом питању, јер није у њиховој надлежности.  За проблем паса луталица надлежна је ЈКП „Ветерина Београд“ – Служба комуналне зоохигијене.

Лазаревчанка Драгана Деспенић, која станује у улици Дула Краклајића обратила се нашој редакцији, као још једна у низу грађана која се са овим проблемом лично суочила.

Њеног деветогодишњег сина, ученика ОШ „Дуле Караклајић“ пси луталице напали су у пролазу код хотела Вис и како она каже вукли га за ранац. Срећом, од напада паса спасли су га пролазници.

„Деца више не излазе напоље да се играју јер око сваке зграде има чопор од бар четири кучета. Моју другарицу су напали пси код пумпе у центру града, јер како каже човек који их храни, није им се јавила.

Ако водим дете на тренинг, морамо да идемо обиллазним путем, управо због тих паса који спроводе терор над пролазницима. Кроз центар града не можемо да шетамо, јер прво ми је мука од оног ругла од неосветљеног шеталишта, не видиш ни ко ти иде у сусрет и на сву ту језу, из мрака ти искочи чопор паса и крене да лаје и режи на тебе. Бесна сам јер нико не реагује, а сваки дан слушам о нападима паса на децу“, каже ова забринута мајка.

„Верујем да сте већ добијали сличне е-малове, али не могу да седим и ћутим, јер колико видим кучићи имају већа права од грађана Лазаревца. Молим надлежне да реагују и реше што пре проблем паса луталица и да нам се деца врате у паркиће, на игралишта, да грађани слободно шетају градом“, пише ова Лазаревчанка.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *