Прва седница Штаба зимске службе

Штаб је формиран указом председника општине ГО Лазаревац, а задатак му је уклањање снега и леда током зимског периода. Сходно временским условима, Штаб се налази у активном или пасивном режиму.

„Надам се да ће овакво време потрајати дужи временски период“, рекао је председник општинског Штаба зимске службе Александар Булатовић. „Чишћење улица и путева на територији Лазаревачке општине обавља се у сладу са надлежностима предузећа која су управљачи пута“.

Државне утеве првог и другог реда чисте „Путеви Србије“ тј. „Предузеће за путеве“. Улице чисти ЈП „Београд пут“, а  некатегорисане путеве којих има у највећем броју чисти ЈПКП Лазаревац, које је по речима директора овог предузећа, спремно за почетак ове зимске сезоне.

Председници Савета месних заједница, председници заједнице станара, као и сами грађани у обавези су да отклањају снег и лед са тротоара са својих објеката, кућа зграда или пословног простора. Испорука соли се очекује до краја недеље и може се преузети у магацину Пештан, магацину ЈПКП Лазаревац од наредног понедељка.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *