Протестна шетња по киши

Најпре је Стефан, студент из Лазаревца, прочитао проглас о захтевима који су данас објавили студенти Новосадског и Београдског универзитета. Студенти предлажу да протести трају до смене чланова РИК, “због непоштовања одлука Уставног суда”, затим траже разрешење Маје Гојковић, “због блокаде рада Народне скупштине”.

Они предлажу и захтев за смену директора РТС и уредника Информативног програма РТС, “због режимског извештавања и неравномерне заступљености кандидата”, као и смену чланова РЕМ, “због нереаговања на више стотина прекршаја и пријава”.

Као додатак, студенти из Новог Сада су навели да ће, уколико се не испуне захтеви, тражити ванредне парламентарне изборе и да ће протести трајати до испуњена захтева.

Учесници скупа у Лазаревцу изразили су подршку овим прохтевима.

Потом је кренула шетња кроз Карађорђеву улицу, наставила улицом Димитрија Туцовића, па кроз Дула Караклајића и поново завршила код Рударске чесме. Одређен број грађана је протест посматрао са својих прозора, а неки су из кола сиренама поздрављали скуп.

На крају се окупљенима обратио Петар, ученик Teхничке школе. Најавио је велики скуп за недељу, када у Лазаревац дођу студенти на викенд.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *