Пријатељи спорта – КАФЕ ПАЛЕРМО

Власник кафеа је Милун Сараманда Николић, који је осведочени љубитељ спорта, а пре свега фудбала. Као и многи клинци пикао је фудбал у Колубари, а потом се одлучио да отвори кафић.

Кафић је почео са радом 1989. године, а то је било место окупљања спортиста и средњошколаца, јер се налази у близини средњих школа. Николић је био редовни учесник свих Новогодишњих турнира у малом фудбалу, под називом “Кафе Палермо”.

 „Вoлим фудбал и ту сам стекао доста пријатеља на турнирима. Деведесетих година имао сам сјану екипу за коју су наступали и велики играчи тадашње Југославије, Дејан Шваба Ђурђевић, Шпољарић, Крчмаревић, Анић, Ћурчић, али и добри играчи из Лазаревца Обрадовић, Степановић, Стојисављевић, Благојевић, Паповић, Сташевић, а на голу је био Кира Радовановић. Хала је била пуна преко 2000 љубитеља игре на петопарцу, а мечеве су судили интернационалци Зоран Петровић и Душан Ђукелић. Имао сам и екипу у млађим категоријама, за коју су наступали Зоран Јовићић и Влада Мартиновић који су касније облачили и дрес Југославије”.

  • У фудбалу сте остали, па сте неколико година били спонзор Шумадије из Шопића, а потпредседник сте ОФС Лазаревца.

„Шумадија је моје место и увек сам уз Шумадију. Имали смо одличну екипу, два ранга смо прескочили и наравно увек сам уз Шумадију клуб који има нешто што други немају“.

  • У вашем кафеу често су гостовале и многе наше култне музичке групе.

„Увек сам се трудио да својим гостима уприличим и лепу атмосверу па су гостовале групе као што су Пилоти са Кикијем Лесандрићем, Зана, Електрични оргазам, Тони Монтано, Делча …”

  • Сваког 29. новембра маскенбал.

„Ту је главну улогу за организацију имала тадашња девојка, а садашња супруга Гордана. Увек је било занимљивијих маски, а једино је сада покојни Благоје Паповић два пута узастопно освојао прво место. Колико је било добро да су београдске телевизије долазиле и правиле прилоге јер је било квалитетно и укусно“.

  • Кафић није пуних 28 година престајао са радом.

„Једноставно то је место које значи за младе, па и када је лоше радио нисам желео да га затварам. Многе  прве љубави су се десиле у Пелерму, знам да су многи средњошколци ту попили први капућино драго ми је што се ту и учило, дружило и причало о новим љубавима. За 30-ти рођендан у плану је права журка наравно са маскенбалом. Сада стиже нека нова генерација којој желимо да покажемо како смо ми сада старији некада проводили слободно време. Увек сам био поборник здравог живота и спорта, али и места где ће млади размењивати своја искуства радовати се новим љубавима, а неки и туговати.

У Палерму смо знали да уз трубаче прославимо и неку победу што Црвене Звезде што Шумадије из Шопића”, каже Милун док неки нови клинци испијају кафу у разговору о писменим задацима из математике, српског,….

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *