Породилиште у завршној фази

Породилиште у Лазаревцу чија је изградња почела у мају 2016. године у завршној је фази припрема за свечано отварање и почетак рада. Тренутно се изводе радови на уређењу партера око објекта, прилазни путеви, паркинг, као и тзв „топли пролаз“ са којим ће Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ бити повезан са породилиштем.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да је ово један од најважнијих објеката који је урађен у општини Лазаревац у последњих 30 година, а државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије Бојан Стевић истакао је важност оваквог објекта, не само за Лазаревац, већ и за читав регион.

Директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић нагласио је да је задовољан, јер је објекат квалитетно урађен, а набављена је добра опрема, као и инвентар. „Очекујемо да ће ускоро, вероватно већ у наредних месец дана, овај објекат моћи да се преда нашим пацијенткињама на употребу. Ово је велики помак за нашу општину, али и успех за цео колубарски регион. Пацијенткиње желе што боље услове, не само за порођај, него и за вођење и праћење трудноће, систематске и превентивне прегледе, а имаће могућност да то све обаве на једном месту у једном оваквом репрезентативном објекту“, рекао је Милојевић.

За опремање породилишта које се простире на 1350 квадратних метара град Београд је почетком ове године издвојио 11 милиона динара за намештај, а уложено је и 12 милиона динара за медицинску опрему.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *