Поништена приватизација лајковачког радија „Пруга“

 Поништење приватизације тражила је Општина Лајковац, као и запослени у једином медију у Лајковцу.

„ Нови власник, као ни људи који са њим потписали предуговор о преузимању “Пруге”, нису испоштовали обавезе из купопродајног уговора. Нису достављене банкарске гаранције, није очуван број запослених, нити су исплаћиване обавезе према запосленима“, каже Живорад Бојичић, председник Општине Лајковац. Уз то, нови власник је убрзо након , показало се, неуспешне приватизације, потпуно изменио програмску шему, а највећи пропуст је направљен покушајем препродаје радија и то без тражења неопходне сагласности ресорног мимистарства.

Радио „Пруга“ је у октобру прошле године продата је за свега 1.200 евра Мирјани Крстић из Обреновца, која се у Лајковцу, колико је познато није ни појављивала, а уместо ње, до покушаја препродаје, радио је водио њен супруг Небојша Крстић.

Од почетка октобра до данас, од 12 радника “Пруге”, остала је једва половина.

Због основане сумње, да су нови власници неовлашћено продали део опреме која је у власништву Општине Лајковац, локална самоуправа је поднела кривичну пријаву против њих, а реаговао је и јавни правобранилац.

Ово је први случај раскида уговора о приватизацији једног медија , након повлачења државе из власништва медија и након гашења Агенције за приватизацију, па ће даља судбина Радија “Пруга” из Лајковца  поставити стандард и за све наредне ситуације тог типа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *