Положени венци поводом Дана примирја

Представници општине Лазаревац, Организација резервних војних старешина, Удружење ратних војних инвалида општине Лазаревац и Удружење потомака ратника 1912-1918. положили су венце на споменик Српском ратнику поводом 11. новембра, Дана примирја у Првом светском рату.

Тим поводом председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да оваква страдања више не смеју да се понове, док је пуковник у пензији Бранислав Аночић истакао да овај државни празник за Србију представља дан победе, јер је српска војска у величанственој офанзиви, започетој половином септембра, пробила Солунски фронт и после 45 дана борби победила непријатеља и тријумфално ушла у Београд.

Председник Удружења ратних војних инвалида Владимир Милосављевић нагласио је да се сваке године борцима одаје почаст који су погинули за крст часни и слободу.

Дан примирја је државни празник у Републици Србији који се обележава у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када су силе Антанте потписале примирје са Немачком и тако окончале Први светски рат.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *