Положен камен темељац за балон халу Вокине школе

Још од отварања матичног објекта у Лазаревцу давне 1959. године у ОШ „Војислав Вока Савић“ није било значајнијих капиталних улагања. За преко 800 ђака из ове образовне установе монтажни спортски објекат биће место где ће обављати часове физичког.

Балон хала садржаће четири свлачионице и имаће мултифункционални терен, рекао је Бојан Стевић, државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу. „За нас је такође значајно то да је у процесу израда пројекта за доградњу ОШ ‘Војислав Вока Савић’, неких 800 квадрата и за потпуну реконтрукцију постојећег објекта. Доградњу и целокупну реконструкцију финансира Влада Републике Србије и Канцеларија за јавна улагања, а почетак радова очекује нас у другој половини фебруара или почетком марта, у зависности од временских услова“, рекао је Стевић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да је важно да се деца баве спортом и равијају се правилно, али и да ће објекат у одређеним терминима бити доступан за све лазаревачке спортисте.

Директор школе Ненад Живановић истакао је да ће хала највише значити ученицима, посебно онима које остварују одличне спортске резултате, а потом се захвалио свима који су помогли да се издвоје средства за овај објекат.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *