Почео 33. Међународни фестивал хумора за децу

Лазаревачка Библиотека „Димитрије Туцовић“ организује 33. Међународни фестивала хумора за децу који ће трајати од 13. до 16. септембра под слоганом „Смех је увек здрав и важан за дете!“.

Фестивал ће и ове године, због тренутне епидемиолошке ситуације, бити одржан без веселе Гашине поворке. Ипак, родитељи ће моћи индивидуално да доведу своју децу која желе да учествују на маскенбалу на плато испред библиотеке, када ће бити приказане и фотографије најбољих костима пристиглих на онлајн конкурс. Са децом ће се кроз више радионица, на платоу и у просторијама библиотеке, дружити бројни писци – Тоде Николетић, Јово Чулић, Слободан Станишић, Власта Ценић, Виолета Јовић, Миладин Берић и други.

Фестивал је организован уз помоћ културних установа лазаревачке општине, ГО Лазаревац, Секретаријата за културу града Београда и бројних донатора, истакла је директорка библиотеке Јасмина Иванковић на отварању ове манифестације. На ликовни и литерарни конкурс пристигао је велики број радова, међу којима, по први пут и радови ученика из Италије, рекла је Радмила Булатовић, оснивач фестивала. Прво приградско позориште „Пулс театар“ годинама уназад поклања представе за прваке, али ове године неће бити одржана ревија дечијих драмских група.

Детаљан програм фестивала погледајте у наставку.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *