Почели радови на уређењу парка испод Рударске чесме

Општина Лазаревац определила је средства за реконструкцију и уређење трга код Рударске чесме и парковски простор испод трга.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да у овај парк није улагано ништа скоро 40 година, као и да се општина труди да инфраструктура буде све боља. „Одмах након завршетка парка, кренућемо у изградњу трга испод Центра за културу, како би све спојили у једну целину. Ти радови ће обухватити и споменик Кнезу Лазару, по коме је Лазаревац и добио име“, рекао је Синђелић.

У питању је уређење значајног простора за грађане општине Лазаревац, посебно за мештане МЗ Дуле Караклајић и 19. септембар, рекао је државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић. Он је похвалио општинску власт која је препознала потребе грађана и уважила њихов предлог, тако да ће град по завршетку овог пројекта добити модернији изглед.

Рок за завршетак радова на уређењу парковског простора је октобар текуће године, а овај пројекат финансиран је средствима ГО Лазаревац. За уређење трга испод Центра за културу средства је обезбедила београдска дирекција.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *