Планови амбициозни, проблеми велики

У протеклом периоду, посебно током ноћи, често је нестајала вода или је био смањен притисак, а разлог су велики губици на водоводној мрежи који износе више од 50%. Овај проблем за који је потребно доста времена да реши одражава се и на Лазаревац и на Лајковац, с обзиром на то да се вода добија из истог бунара. Осим тога, потребно је ископати нове бунаре на водозахвату Непричава и Пештан.

Говорећи о рестрикцијама, директор ЈПКП „Лазаревац“, Иван Милић објашњава: „Доток воде у протеклом периоду био је смањен, између осталог, због сушног лета и пресушивања бунара, а око празника посебно је повећана потрошња. То је довело до мањих рестрикција, углавном ноћу, када је и рађено допуњавање резервоара, како би преко дана било нормално водоснабдевање. Такође, бунар на водозахвату Пештан имао је квар, али је сада тај проблем решен. Трудићемо се да будућих рестрикција не буде“.

Како директор ЈПКП „Лазаревац“ наводи, планови које имају су амбициозни, а проблеми велики. План је да се ове године започне решавање тих проблема, али за то ће бити потребна помоћ општине, Града Београда и Републике Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *