Отворен Дневни центар за децу и омладину ометену у развоју

Заменик градоначелника града Београда Горан Весић отворио је данас Дневни центар за децу и омладину ометену у развоју, а поред њега присуствовали су секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник општине Лазаревац Бојан Синђелић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и директор Дневног центра Петар Јорданов.

Капацитет објекта је 40 места, уз могућност додатног проширења, а у Лазаревцу постоји 33 корисника ове услуге. Весић је истакао да у Београду има 15 сличних боравака са 630 корисника, што говори да држава и град имају стабилне финансије са којима могу да приуште изградњу оваквих објеката.

„Пре седам-осам година није постојала шанса да се гради овакав објекат дневног центра, јер једноставно није било новца, а данас смо у ситуацији да је у овај објекат уложено скоро 800.000 евра. Више новца у буџету града значи више средстава за реализацију оваквих пројеката“, истакао је Весић.

Град Београд у протеклом периоду подигао је стандарде када је у питању социјална заштита, рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, оценивши да је новоизграђени објекат најсавременији у овом делу Европе.

Осврћући се на почетак радова у септембру прошле године, председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је како су сви они који су учествовали у овом пројекту показали да су тим у коме влада заједништво. „Када имамо стабилне финансије и када сви радимо у корист грађана, овакви објекти могу да се заврше у рекордном року“, истакао је Синђелић.

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић поручио је како ће отварање новог објеката Дневног центра за децу и омладину ометену у развоју имати велики значај за родитеље и кориснике центра, притом се захваливши свима који су учествовали у пројекту, јер су урадили велику ствар за Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *