Освећен и постављен крст на храму у Барзиловици

Након десет година од изградње темеља, освећен је и постављен крст на куполу новоизграђеног Храма у Барзиловици посвећеног Силаску Светог Духа на апостоле.

Епископ Шумадијски Господин Јован, који је служио Свету архијерејску литургију, рекао је да је народ који гради цркве верујући, без обзира на његове људске слабости.

Храмови на територији општине Лазаревац ускоро ће сви у потпуности бити завршени, рекао је председник општине Лазаревац Бојан Синђелић. „Сваке године одвајамо средства како би помогли црквама са наше територије и овде смо учествовали у изградњи. Свакако, не треба заборавити све оне људе који су помогли да се овај Храм заврши. Многи донатори су се одазвали и ја им се захваљујем овом приликом“, рекао је Синђелић.

Члан Већа општине Лазаревац Гордана Стевић истакла је да је општина Лазаревац на сваку иницијативу излазила у сусрет и помагала да се Храм изгради, али да је помогао и РБ „Колубара“, на челу са директором Миланом Мишковићем.

Освећењу храма присуствовао је министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали коме је уручен орден Великомученика Крагујевачких првог степена, а црквена признања уручена су заслужним појединцима, установама и институцијама.

Министар Мали је прошле године, као градоначелник Београда, издвојио средства која су била неопходна како би се после 10 година завршио Храм. На њему су данас постављени освећени крстови и звона. Овом приликом, министар Мали је Цркви уручио предолтарско кандило.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *