ОШ „Дуле Караклајић“ одржала Светосавску академију

Сваке године на територији наше општине бира се једна школа која ће бити домаћин свечане Светосавске академије. Ове године та част припала је ОШ „Дуле Караклајић“ на челу са директором Мирославом Давидовићем.

Свечана Светосавска академија у организацији ОШ „Дуле Караклајић“ одржана је у Центру за културу Лазаревац. Ученици су представили квалитетан културно-уметнички програм уз глуму и песме „Химна Светом Сави“, „Чије је оно девојче“, „Црвен цвете“…

Директор ОШ „Дуле Караклајић“ Мирослав Давидовић присутним родитељима и ђацима је рекао: „Деца коју васпитавамо, образујемо, чији дух моделујемо, огромна су одговорност. Ако ми који радимо са децом нисмо у сваком тренутку свесни циљева образовања и правих вредности, ако се не понашамо у складу са тим, бојим се да ће нам поруке Светог Саве измицати. Верујте ми да су ова деца срећна када припремамо приредбе, а наш циљ јесу срећна деца, будући срећни људи“.

Сваке године традиционално се прославља живот, рад и дело српског просветитеља Светог Саве. У основним и средњим лазаревачким школама посебно је обележен 27. јануар, када су деца имала прилику да публици презентују своје таленте.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *