Одиграна утакмица подршке за Станка

Своју хуманост на паркету показали су кошаркаши ЛА Баскета и КК Београд.  За овај догађај продато је око 1650 улазница, од тога је 1000 откупио синдикат РБ „Колубара“, а у кутију намењену прикупљању помоћи убачено је још око 20 хиљада динара. На трибинама, међу публиком био је и председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић.

Станку је уручен дрес са потписом свих играча, а мајице је спонзорисао Паб Дарквуд. Поклон пакет припремила је и апотека „Јуричић“, док је Спортски центар Станку поклонио годишњу карту за базен.

Цео догађај је иницијатива и организација СРЦ „Колубара“, ТВ Гем и ОШ „Дуле Караклајић“.

Да подсетимо, дечак Станко Станковић са својим оцем живи у тешким условима, а мајка Дивна преминула је изненада пар недеља пошто је Станко кренуо у први разред. До сада су добили извесну новчану помоћ пре свега прикупљену на иницијативу школе Дуле Караклајић у којој Станко похађа одељење 1/5. Оно што би овом дивном дечаку и његовој скромној породици заиста помогло јесте трајни смештај, јер живе као подстанари.

 

Опширнији текст о животу малог Станка можете прочитати на следећем линку http://pravenovine.com/vesti/drustvo/saslusaju,-ali-ni-za-ime-ne-pitaju.html

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *