Обилазак компаније „Xella“ у Вреоцима

Компанија „Xella“ организовала је за представнике медија обилазак фабрике термоблокова у месту Вреоци код Лазаревца, са циљем да представи квалитет материјала и подигне свест о значају заштите животне средине.

Представници медија имали су прилику да се увере у енергетску ефикасност, као једну од кључних предности производа који настају у овој фабрици, а који обезбеђују уштеду на времену градње и на квадратури, на рачунима за грејање и хлађење, као и апсолутну безбедност по здравље људи, јер је реч о природним материјалима.

YTONG термоблокови су лаганог материјала, брзо уградљиви са ниским коефицијентом топлотне проводљивости, што значи да не дозвољавају хладноћи да продре у објекат зими, односно топлоти током летњег периода, што обезбеђује жељену микроклиму унутар куће или зграде.

Због значајних уштеда у трошковима грејања и хлађења чак и до 50 одсто, YTONG објекти су дугорочно исплативији од објеката који су грађени другим системима градње од класичног материјала. YTONG има интегрисана врхунска термоизолациона својства, што ће потрошачи приметити у свом кућном буџету. Осим тога, висока енергетска ефикасност коју обезбеђују блокови директно смањује потрошњу енергије за грејање објеката, а самим тим се смањује и потреба угља и других енергената за грејање, што је један од најбитнијих елемената за смањење емисије штетних гасова.

„Заштиту животне средине посматрамо искључиво кроз концепт свеобухватне одрживости, што значи да примењујемо систем рециклирања производа, који се пречишћавању и користе поново у производњи блокова. Изузетно смо поносни што је компанија Xella већ достигла циљ постављен за 2020. годину, а то је да се 70% грађевинског материјала рециклира“, истакао је генерални директор компаније Xella, Драган Лазић.

Велики број инвеститора грађевинских пројеката препознао је квалитет YTONG термоблокова, међу којима су и „А блок“, „Београд на води“, тржни центар „Променада“, научни парк у Новом Саду, тржни центар „Ada Mall“ итд.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *