Обележена годишњица страдања пуковника Миливоја Стојановића Брке

Поводом обележавања годишњице погибије пуковника Миливоја Стојановића Брке, команданта чувеног Гвозденог пука из Првог светског рата, представници ГО Лазаревац, Организације резервних војних старешина ГО Лазаревац, Месни одбор за неговање традиције Гвозденог пука села Бистрица и потомци пуковника Стојановића положили су венце на спомен-обележје на брду Кременица у Бистрици.

Какав је херој био Миловоје Стојановић Брка говори и податак да је композитор Станислав Бинички песму „Марш на Дрину“ посветио управо њему, рекао је председник ОРВС ГО Лазаревац Бранислав Аночић. „И у овим тешким условима скупили смо се да обележимо његово место и време погибије. Морамо још више радити да васпитавамо младе људе да знају историју и да се напајају духом наших славних предака. Нек је вечна слава и хвала Миливоју Стојановићу Брки“, закључио је Аночић.

Почаст командатну и свим јунацима који су дали своје животе за слободу Србије одао је и заменик председника ГО Лазаревац Томислав Рикановић који је подсетио да је споменик подигнут захваљујући недавно преминулом Милоју Живановићу, бившем заменику председника лазаревчке општине.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *